BALLETVLOEREN & ZWEVENDE DANSVLOEREN & BALLETSPIEGELS

TAURO Ballet-stagevloer

Exclusief in de verkoop bij Ron de Groot Theatertextiel!​

Ons eigen fabrikaat vloer is te gebruiken als ballet-, podium- en studiovloer. De vloer is tweezijdig te gebruiken.De Tauro Stage Balletvloer is van  zeer hoge kwaliteit en gaat jaren mee .

De eigenschappen van deze balletvloer zijn brandwerend (klasse M2) en lichtecht. Er wordt bij de fabricage van onze vloer uitsluitend gewerkt met hoogwaardig lood, cadmium en chroomvrije pigmenten, volgens ISO 1006:> 7. Daarnaast zijn de treksterkte en de rek bij breuk volgens de DIN53354 norm en is de scheursterkte volgens de DIN53356 norm. De breedte van de balletvloer bedraagt 150 cm, met een dikte van 1.3 mm met een tolerantie volgens DIN53353. Het gewicht van de vloer is 1680 gr/m2 volgens DIN53352.

 • Rollengte: 30 en /of 40 meter
 • Dikte: 1.3 mm
 • Gewicht: 1680 g/m2
 • Kleuren: Zwart/grijs, zwart/wit, blauw/zwart en zwart/rood
 • Vlamvrij: NFP 92-503 klasse M2
 • Breedte: 1.50 meter

JUMPING Soft Balletfloor

Exclusief in de verkoop bij Ron de Groot Theatertextiel!​

In navolging van onze eigen vloer de Tauro-Foil hebben wij onlangs een nieuwe EIGEN balletvloer op de markt gebracht, namelijk de Jumping Soft balletfloor. Deze vloer heeft een breedte van 2.00 meter en een dikte van 2.5 mm.

Uniek door de dikke schuimonderlaag en zware kwaliteit, niet gladde toplaag. Door deze dikte is de balletvloer o.a. uitermate geschikt als vaste vloer voor bijvoorbeeld theaters, gymnastieklokalen, culturele centra in aula’s van scholen etc. De vloer kan eventueel rechtstreeks op de betonnen vloer worden gelegd en is sterk genoeg om erover heen te rijden met bijvoorbeeld een rolstoel, steigers, hoogewerkers etc.

 • Rollengte: op aanvraag
 • Dikte: 2.5 mm (op aanvraag ook verkrijgbaar in 6.0mm dikte)
 • Gewicht: 3.500 g/m2
 • Kleuren: Zwart of Grijs
 • Vlamvrij: Klasse m2
 • Breedte: 2.00 meter​

<<<NIEUW IN ONS ASSORTIMENT>>>

SKY COMPLETE ZWEVENDE DANSVLOER
met Jumping Soft Balletvloer

Deze Sky Complete Zwevende Dansvloer met geïntegreerde 6mm dikke toplaag Jumping Soft Balletvloer 2.00 meter breed is <<<<NIEUW IN ONS ASSORTIMENT>>>> en o.a. uitermate geschikt als vaste vloer voor bijvoorbeeld theaters, gymnastiekzalen, cultureel centra en ruimten waarover materieel heen moet rijden als een rolstoel, hoogwerker etc. Brandwerend. In de kleur grijs of zwart. Deze toplaag wordt op de naden gelast en in zijn geheel verlijmd.

AMBIANCE Balletvloer

Ambiance, een green-screen of chromakey blauwe vloer, ideaal geschikt en speciaal ontwikkeld voor gebruik in film- en tv studio’s. 

Het materiaal is:

 • Eenzijdig van kleur en dus aan één zijde te gebruiken.
 • Uitsluitend te reinigen met onze balletvloerreiniger of met water voorzien van een scheutje vloeibare zeep of schoonmaakazijn.
Ambiance balletvloer

* NOOIT  in contact brengen met een chemisch oplosmiddel!

KENMERKEN

Type: Ambiance Balletvloer

Breedte: 200 cm

Dikte: 2.0mm EXTRA DIK, bijzonder soepel, snel herstellend, toplaag 0.35mm

Gewicht: 1.3kg per vierkante meter

Rollengte: 25 meter, afwijkende rollengtes beschikbaar op aanvraag

Kleuren: Chromakey groen of blauw, vele andere kleuren beschikbaar op aanvraag

N.B. Kleine kleur- en glansverschillen onder voorbehoud. Brandvertragend: DIN 4102 B1

Deze vloer kenmerkt zich door zijn gehele levensduur flexibel te blijven en heeft een zeer lange levensduur. 

SKY LITE Zwevende Dansvloer

Het jongere zusje van onze Sky Complete Zwevende Dansvloer, de Sky-Lite Complete Zwevende Dansvloer is dé hoogwaardige, professionele vlak-verende houten vloer voor balletstudio’s, sportzalen/hallen, yogastudio’s en meer. 

De vloer bestaat uit twee lagen (met een perfecte, verende schuimonderlaag) en is te leggen als parket. De toplaag (hard eiken) parket is 3,1mm dik en voorzien van 9 lagen 2-k pu sportlak. Totaal opbouwhoogte ca. 28mm dik. Deze ultieme zwevende dansvloer is uitsluitend verkrijgbaar op aanvraag.

 • Hoogwaardige sportvloer met perfecte krachtafbouw van 51% volgens EN 14808 en met een 99% bal rebound. De vloer volgt de onderlaag, als deze niet geheel vlak en waterpas is geldt dat dus ook de voor de zwevende vloer.
 • Volledige gecertificeerd volgens DIN en EN14909.
 • Gewicht: ca. 10,3kg/m²
 • Geluidsisolatie: 18dB.
 • Deze vloer wordt geleverd inclusief handling, montage en plintafwerking.

SKY COMPLETE Zwevende Dansvloer

Een nieuwe baanbrekende vloer. Onze Sky Complete Zwevende Dansvloer is dé hoogwaardige, professionele vlak-verende houten vloer voor balletstudio’s, sportzalen/hallen, yogastudio’s en meer. 

De vloer bestaat uit drie lagen (met een perfecte, verende schuimonderlaag) en is te leggen als parket. De toplaag (hard eiken) parket is 5,1mm dik en voorzien van 9 lagen 2-k pu sportlak. Totaal opbouwhoogte ca. 40mm dik. Deze ultieme zwevende dansvloer is uitsluitend verkrijgbaar op aanvraag. Bestaande uit een opbouw van berkenmultiplex met shockpads van 3-layer schuim.

 • Hoogwaardige sportvloer met perfecte krachtafbouw van 56% volgens EN 14808 en met een 100% bal rebound.
 • Volledige gecertificeerd volgens DIN en EN14909.
 • Gewicht: ca. 12kg/m²
 • Geluidsisolatie: 18dB.
 • Deze vloer wordt geleverd inclusief handling, montage en plintafwerking.

Spiegelwanden en barres

Natuurlijk zijn ook de balletspiegels leverbaar door Ron de Groot Theatertextiel. Zowel vaste wanden, gemonteerd aan de muren alsmede losse, verrijdbare spiegeldelen zijn, op aanvraag verkrijgbaar.

Wij werken enkel met de beste kwaliteit waarbij de spiegels altijd zijn voorzien van een veiligheidsfolie en de montage zorgvuldig wordt uitgevoerd. Hierdoor ontstaat een mooi, rechtlijnig beeld.
Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor wederom vaste barrés, gemonteerd aan de muren of zelfs in de spiegelwand verwerkt alsmede losse, verrijdbare barrés. Standaard met twee liggers volgens gebruikelijke hoogtematen.

Oprolkoker (PVC)

Oprolkoker voorzien van een handvat van PVC, 160 mm Ø, lengte buis 1.90 meter of 2.20 meter dikte van de buis is 3,2 mm en heeft een donkere grijze kleur en is slagvast.

Transportwagen

(balletvloer-rol-trolley)Voor opslag en vervoer van de rollen dansvinyl (maximaal 6 rollen).Aangezien deze wagens door ons bedrijf worden vervaardigd, is het ook mogelijk een wagen te maken voor 8 rollen. 

Nichiban en PVC tape

Verkrijgbaar in diverse kleuren en breedtes,op rollen van respectievelijk 50 en 33 meter.

​Reinigingsmiddel

Reinigingsmiddel voor balletvloer verkrijgbaar in jerrycans van 5 en 10 liter. Biologisch afbreekbaar en laagschuimend.

nl_NL
Chat openen