THEATERDOEKEN

Wij leveren alle doeken (de zgn. afstoppingen / theatergordijnen) voor het inrichten van een toneel/ podium alsmede voor de totale inrichting van T.V.studio’s, sporthallen, bioscopen, culturele centra, scholen, rouwcentra, bioscoopzalen, gemeentehuizen, opleidingcentra, musea etc.

Wij leveren doeken (theatergordijnen), complete of gedeeltelijke ​afstoppingen, verduisteringsgordijnen en akoestische doeken. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kwaliteiten, kleurstellingen en materialen, zoals velours, katoen, wol, theatermolton, molton, filled cloth, gobelintule Trevira CS en vele andere soorten stoffen.Ook verplaatsbare gordijnsystemen de zgn. pipes & drapes zijn op elke gewenste afmeting leverbaar.

Alle stoffen voldoen aan de door ons bedrijf hoog gestelde eisen en zijn fabrieksmatig vlamwerend geïmpregneerd. Dit volgens de geldende verplichte E.E.G.-normen.Vóór levering worden alle stoffen zorgvuldig gecontroleerd op weeffouten en kleurverschillen. Zo kunnen wij u blijvende kwaliteit garanderen.

Alle genoemde stoffen zijn bij ons per meter verkrijgbaar. Het doekwerk kan op maat worden geconfectioneerd. Uiteraard kunnen wij de doeken voor u plaatsen met het daarbij behorende ophangsysteem en komen we ter plekke afzomen.

Zie in dit filmpje hierboven hoe velours gemaakt wordt, dit filmpje is een onderdeel uit een Canadees kinderprogramma

SONATA VELOURS DOEKEN

Onze SONATA Theatervelours heeft de meest luxe en volwaardige uitstraling en is uitstekend te belichten.

Bij deze stof gaan wij uit van velours in de zware A-kwaliteit SONATA. Sonata is onze eigen kwaliteit theatervelours kroonkwaliteit, speciaal door ons bedrijf voor het theater ontwikkeld. Sonata is standaard leverbaar in Theaterrood, Nachtblauw, Royal Blue of Zwart. De stof is gegarandeerd kleurvast, kleurecht en lichtdicht, van zware kwaliteit met een zeer lange levensduur. Het hoogst qua akoestische demping.Bij ons bedrijf wordt de vleug van het velours naar boven geconfectioneerd; dit om de kleuren zo donker en sprekend mogelijk te verkrijgen.

Door de speciale impregnatie van onze doeken, blijven de doeken hun gehele levensduur vlamdovend en behoeven tussendoor niet meer te worden hehandeld.

MOLTON DOEKEN

Theatermolton is een zgn. geruwde zwarte katoensoort welke tweezijdig is opgeruwd waardoor de moltonachtige uitstraling ontstaat. Het is fabrieksmatig vlamwerend geïmpregneerd.

 Door de speciale impregnatie van onze doeken, blijven de doeken hun gehele levensduur vlamdovend, mits goed behandeld, en behoeven dan ook niet tussentijds behandel meer te worden.

WOOL SERGE DOEKEN

Het is een 100% wolsoort, van nature vlamdovend. Deze stof heeft een uitzonderlijk lange levensduur. Deze stof is speciaal voor ons voor theaters geproduceerd. Een hele sterke stof die bij normaal gebruik zeker ca. 15 jaar meegaat. 

Wol is een natuurprocuct. Wol is als natuurproduct uit zichzelf vlamdovend, dit houdt in dat de stof niet is behandeld met de gebruikelijke zure zoutoplossing ter verbetering van de vlamwerendheid. Dit vertaalt zich in gigantische lange levensduur. Onze wol is van zo’n goede, sterek kwaliteit dat deze zeer lang meegaat.

CLOTH DOEKEN

Cloth is een zgn. geruwde zwarte katoensoort welke eenzijdig is opgeruwd waardoor de moltonachtige uitstraling ontstaat. Doordat de Cloth, in tegenstelling tot de meer standaard Theatermolton, slechts eenzijdig is opgeruwd is deze stof kwalitatief beter en nog minder lichtdoorlatend. De stof is fabrieksmatig vlamwerend geïmpregneerd en is in 2017 voorzien van een hernieuwd keurmerk volgens de Nederlandse TŰV-certificaten ISO 6940/41.De stofbreedte bedraagt 3.00 meter. Cloth heeft een gewicht van ± 990 gram / Lm. De stof is praktisch lichtdicht en de kleur is zwart.

Door de speciale impregnatie van onze doeken, blijven de doeken hun gehele levensduur vlamdovend, mits goed behandeld, en behoeven dan ook niet tussentijds behandel meer te worden. 

HORIZONDOEK

Onze horizondoek wordt vervaardigd van Filled Cloth. Dit is een naadloos katoen in de kleur optisch wit. De stofbreedte is 11.60 meter. De stof is fabrieksmatig vlamvertragend geïmpregneerd. Door de speciale blokstructuur van de stof laat het doek zich buitengewoon goed belichten.Optisch wit is uitermate geschikt voor projectie, dus het doek kan ook worden gebruikt voor projectie, film etc.

De stof herstelt zich erg snel, in tegenstelling tot katoenen horizondoeken die meer tijd nodig hebben. Deze stof mag dan ook niet opgespannen worden, dan vervalt zelfs de garantie. De stof herstelt snel en trekt dus uit zichzelf strak met behulp van een verzwaringsbuis.

RDG-120 BRANDVERTRAGEND IMPREGNEERMIDDEL

Al onze stoffen voldoen aan de door ons bedrijf hoog gestelde eisen en zijn fabrieksmatig vlamwerend geïmpregneerd. Het kan dat door omstandigheden niet voldoende is vast te stellen of doeken / gordijnen nog voldoen aan de strenge eisen. RdG-120 brandvertragend impregneermiddel is een ongevaarlijke en gebruiksvriendelijke vloeistof voor het vlamvertragend impregneren van papier en stoffen met meer dan 30% natuurlijke vezels, zodat deze voldoen aan de norm NEN 1722.

Naast een ruimte voorraad ook een eigen confectieatelier
De theaterdoeken kunnen bij u op locatie op maat worden gezoomd
De theaterdoeken zijn vervaardigd en klaar om te worden ingehangen
Runner
Rail | Runner | Doek
Rails TS100
Doekhaak
Verzwaringsbuis
Doekenwagen

Heeft u vragen of wilt u een professioneel advies?

nl_NL
Chat openen