GRID & RAILS

Onze specialisatie met betrekking tot staal is het vervaardigen van een zogeheten lichtgrid. Deze grids zijn dusdanig opgebouwd dat ze gebruikt kunnen worden voor het plaatsen van doeken, speakers, lichtarmatuur, decorstukken of een combinatie hiervan. (zie voorbeeld afbeelding).

In het grid wordt een vakverdeling gehanteerd afgestemd op de mogelijkheden van de locatie en de wensen van de klant. Het grid wordt boven het toneeloppervlak in een gedeelte van de zaal geplaatst.Vanuit onze eigen staalwerkplaats fabriceren we diverse (kleine) staalconstructies naar de wensen van de klant. Dit kan zowel uit staal als uit aluminium vervaardigd worden. 

THEATERRAILS + BEVESTIGINGSMATERIALEN EN RUNNERS


Onze railsystemen Theaterstudiorail TS100 en TS300  zijn vervaardigd van koudgewalst staal. Het systeem is in combinatie met de bijbehorende slijtvaste nylon runners geheel onderhoudsloos De runners zijn leverbaar met en zonder wartel en S-haak, welke niet roesten. Deze runners zijn speciaal door Ron de Groot Theater Toneelinrichting ontworpen en gefabriceerd. Nergens anders in het zwart verkrijgbaar!

NIEUW! NESTOR RAILS

​REMRUNNERS & OVERLAPRUNNERS

Remrunners zijn de ideale oplossing voor een flexibel bruikbaar doekenplan en voor, bijvoorbeeld, schuine rails. Door het veermechanisme in de remrunner kunnen de doeken op elke plek ‘vast’ worden opgehangen.

Overlaprunners, net als de remrunner uit eigen productie, creëren op elke plek waar dit gewenst een prachtige overlap in uw doek zonder ingewikkelde overlappende railsystemen. Een simpele maar sterke flexibele oplossing dus die op elk (recht) railsysteem toepasbaar is. Nooit meer leklicht of open waaidende doekdelen.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

​BOCHTEN 90º STANDAARD EN BEVESTIGINGSMATERIALEN

Vanzelfsprekend hebben wij voor de TS100 en TS300 rails ook de bochten en bevestigingsmaterialen als koppelstukken, brackets, muursteunen, etc.

​TAKELZAKKEN

Nieuw in ons assortiment, takelzakken. De ideale, stevige zak om de ketting van een takel in op te bergen. Daarnaast kan de takel wanneer deze niet gebruikt wordt in de zak worden geplaatst.

​ELEKTRISCHE RAILS

De rail is voorzien van een elektrische motor die d.m.v. een schakelaar en/of infrarood bediening in werking kan worden gezet. De motor werkt op het 220V-net. De elektrische aansluiting van de rail dient door een erkend installateur te worden uitgevoerd.

ELEKTRISCHE WISSELS

Voor het makkelijk wisselen van de rail hebben wij een elektrische wissel in ons assortiment. Middels een motor die op de wissel geplaatst wordt kan de bediening heel eenvoudig, vanaf de grond met een besturingskast, aangestuurd worden. Het voordeel is dat het doek nooit meer uit de rails loopt. Het enige dat u nodig heeft is een stopcontact.

TOUW

Wij hebben standaard 3mm, 5mm en het gebruikelijke 10mm touw voorradig. Het betreft nylon, gevlochten touw geschikt voor diverse doeleinden. Andere maten zijn leverbaar op aanvraag.

nl_NL
Chat openen